Vaje za krčne žile

Vaje za krčne žile je pomembno narediti za vsakogar, ne glede na to, ali so vidne le pajkove žile na nogah ali so se že pojavile vozlišča. V vseh primerih je treba pospešiti krvni obtok, še posebej, če je poklicna dejavnost povezana s stalnim bivanjem v sedečem položaju ali morate stati več ur zapored. Učitelji, ki preživijo ure na oddelku, frizerji, ki cel dan ustvarjajo pričeske, pisarniški delavci, ki od jutra do večera ne vstajajo od računalnika, vozniki, ki so prisiljeni čakati ure in ure za volanom . . . Obstajajo veliko takšnih poklicev, zato poleg dednosti, prehrane, prekomerne teže, pasivnega načina življenja obstaja še ena pomembna točka, ki vpliva na zdravje žil: nogam morate dati počitek in večkrat vsaj malo vaditi dan. Na primer, če oseba sedi za računalnikom, potem ni potrebno veliko časa in prostora, da iztegnete nogo pod mizo in zasukate prst v obe smeri. Seveda obstajajo vaje, ki zahtevajo prostor, izvajati jih je treba stoje ali leže. Toda osnovna gibanja, ki niso opazna drugim, so odličen izhod v tej situaciji.

vadba za krčne žile

Preprost sklop vaj za krčne žile

Tukaj bodo le tri točke. Za zdravje vaših nog si lahko privoščite te preproste in hitre vaje za krčne žile:

  1. To vajo lahko izvajate tako stoje kot sede. Nogo je treba dvigniti nad tlemi in narediti rotacijske gibe s prstom - najprej v eno smer 4 "obrati", nato v drugo. Ponovite 10-15 krat z vsako nogo.
  2. Tako kot prva je tudi ta naloga primerna za sedeče in stoječe položaje. Noga mora biti dvignjena od tal. Povlecite prst proti sebi, dokler ne začutite pekočega občutka ali segrevanja v teletu (to je tisto, kar delujejo telečne mišice). Zadržite 4 štetje in sprostite stopalo. Ponovite 10-15 krat z vsako nogo.
  3. Za tretjo vajo boste morali zapustiti mizo, vendar je vredno. Noge postavite v širino ramen. Stojte na prstih. In predstavljajte si, da je na krono privezana nit, ki je potegnjena navzgor. Lahko si predstavljamo, da je to kalček, za katerim se razteza celotno telo, sproščeno se razteza hrbtenica. 4 štetja morajo "rasti", stoje na prstih in - sprostitev, z vrnitvijo v začetni položaj. Ponovite 10-15 krat.

Poleg vadbe

  • Tisti, ki preživijo delovni dan na nogah ali doma, morajo veliko stati, na primer pomivati veliko posode ali kuhati za veliko družino in tako naprej, ne bi smeli "zmrzniti" v enem položaju. Dober izhod je, da stopite z ene noge na drugo, naredite krožne gibe s prsti, kot v zgornjem kompleksu, zaplešete, če situacija dopušča. Lahko postavite nizek stolček in nanj izmenično postavite noge. Če želite to narediti, lahko uporabite vse primerne predmete - na primer lestev.
  • Pri dolgotrajnem sedenju, pa naj se sliši še tako smešno, se je vredno prevrniti z zadnjice na zadnjico, da bi vsaj občasno spremenili položaj telesa. Dobro je občasno vstati in narediti krožne gibe z boki. Pri delu za računalnikom na daljavo je priporočljivo zamenjati stol z velikim fitballom, tako da je medenica čim bolj v gibanju.
  • Vaje za krčne žile odlično dopolnjuje kontrastna prha. Premaknite tok vode od spodaj navzgor po nogah, da pomagate pretoku krvi in premagate silo gravitacije. Po vodnih postopkih je dobro ležati z dvignjenimi nogami (glavno je, da so noge nad medenico).
  • Poleg tega plavanje in hoja pomagata v boju proti krčnim žilam. Dovolj je, da najdete čas za zmerno sprehajanje po parku ali na mirnih dvoriščih. Nasprotno, tek je nezaželen. Mehke vrste športnih aktivnosti, kot sta hoja in plavanje, pomagajo izboljšati krvni obtok, krepijo srčno-žilni sistem. In plavanje razbremeni tudi sklepe.